KERSTMENU BENFIT

THUIS ETEN MET DE KERST IS ZOVEEL GEZELLIGER....

Ook als je geen keukenprinses bent, kun je met onze BenFit recepten in no time een heerlijk Kerstmenu presenteren.. Vegetariers aan tafel? Mail ons even en we sturen je een speciaal menu toe. Smakelijk eten!

Food Team BodyDesignGroup


VOORGERECHT

GEVULDE WARME AVOCADO

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 avocado’s
1 tomaat
1 eetlepel (verse) citroensap 4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels Parmezaanse kaas Zout en peper naar smaak 75 gram veldsla

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep nog wat vruchtvlees uit de avocado. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomaat met citroensap, paneermeel en Parmezaanse kaas. Schep het mengsel in de avocado en schuif de avocado ongeveer 15 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Leg de avocado op een bedje veldsla en serveer meteen.


HOOFDGERECHT

KIPFILETHAASJES MET PESTO EN VERSE RAVIOLI

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram verse ravioli onbereid 500 gram kip lethaasjes
4 eetlepels (verse) pesto + garnering 1 teentje kno ook, geperst
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Smeer de kip lethaasjes in met pesto. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kip let rondom gaar. Bak dan de kno ook mee. Haal de kip uit de pan en laat afgedekt rusten. Voeg een hand verse spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken. Voeg steeds spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak de borden op door eerst spinazie te verdelen over 4 borden. Leg de ravioli er op en verdeel de kip lethaasjes. Garneer de borden met stukjes zongedroogde tomaat en een paar druppels pesto.


NAGERECHT

HANGOP MET VERS FRUIT EN KROKANTE GRANOLA

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 liter yoghurt, smaak naar keuze 1 jne zeef
1 schone theedoek
4 eetlepels krokante granola 200 gram (diepvries) fruit

Bereidingswijze

Spoel een schone theedoek af en wring deze uit. Leg de theedoek in de zeef boven een grote schaal. Schenk de yoghurt in de schaal en laat de yoghurt minimaal 2 uur uitlekken. Laat de yoghurt bij voorkeur een hele nacht uitlekken.
Serveer de hangop met een lepel granola en fruit.

closeup-on-young-housewife-in-kitchen-gloves-showing-thumbs-upjpg