PAASBRUNCH

PAASBRUNCH 

Boekweitpannenkoeken met vers fruit

Ingrediënten voor 5 pannenkoekjes
1 ei
150 gr boekweitmeel
1 eetlepel pompoenpitten
1 theelepel bakpoeder
Mespuntje zout
40 gram havermout
2 eetlepels kwark (mager of vol)
Een handje diepvriesfruit

Bereidingswijze:
Zeef de boekweitmeel. Voeg de eieren, pompoenpitten, havermout, bakpoeder en de kwark toe. Verdun het beslag met water tot het de dikte van pannenkoekbeslag heeft. Laat het beslag 15 minuten staan tot het iets indikt. Verwarm een koekenpan met anti- aanbaklaag op halfhoog vuur en giet een lepel beslag in de pan. Laat de pannenkoeken op laag vuur bakken en keer om. Maak 5 pannenkoekjes van dit beslag.
Serveer de pannenkoekjes met een lepel kwark en vers fruit.

Voedingswaarde per pannenkoek:
186 kcal
8 gr eiwitten
28 gr koolhydraten
3 gr vet

Tosti met aubergine en tomaat

Ingrediënten voor 2 tosti’s
1 kleine aubergine
2 verse tomaten
2 porties smeerkaas
2 plakjes kaas
2 plakjes ham
4 volkoren boterhammen
4 porties halvarine

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Snijd de tomaten ook in dunne plakjes. Bak de aubergine in een pan op laag vuur gaar aan beide kanten. Besmeer 1 sneetje brood met wat smeerkaas, leg de aubergine, ham en kaas erbovenop en dek af met een tweede sneetje brood. Leg onder een tosti-ijzer of bak de tosti in een pan krokant en bruin.

Voedingswaarde per tosti:
321 kcal
21 gr eiwitten
31 gr koolhydraten
10 gr vet